Voor een optimale overdracht van cel tot cel
afbeelding van BSM Delft

Hoe werkt de Brain Stimulating Method De Jong®?

foto van neurotransmittersDoor op zoek te gaan naar de lichamelijke oorzaak van een bepaald gedrag of leerprobleem, kan het probleem bij de wortel worden aangepakt. Ons hele handelen wordt aangestuurd door zenuwen, bv. in onze ogen, in onze oren, maar ook in onze spieren. Signalen komen uit onze hersenen en deze sturen de signalen door naar alle cellen in ons lichaam en gebruiken daarbij de benodigde neurotransmitters. 

foto van neurotransmitters

Neurotransmitters zijn zogenaamde boodschapperstoffen, die het signaal begeleiden van de ene zenuwcel naar een andere zenuwcel.

Door het doen van verschillende bewegingsoefeningen, wordt het lichaam geprikkeld, waardoor de aanmaak van bepaalde neurotransmitters gestimuleerd of juist afgeremd wordt. 

Wanneer deze oefeningen dagelijks worden gedaan, zal het lichaam steeds beter in balans komen en zullen de klachten na verloop van tijd verdwijnen.

Uitgangspunt van de BSM ® De Jong methode is het probleem vanuit de fysieke kant te bekijken. Het blijkt dan ook wanneer de problemen op fysiek vlak verbeteren, het ook op het psychische vlak een positieve uitwerking heeft